GOP-2.1.1-08 B-2008-0034 Pályázat

 

 
Társaságunknál a 2008-as évben a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megkezdett közel 1 millió Eurós beruházás a 2009. év elején befejeződött. A beruházás költségeinek 30%-a európai uniós forrással valósult meg. A támogatási összeg 40%-át már átutalták társaságunknak, a fennmaradó összeg lehívása folyamatban van. A beruházás keretében a következő gépek beszerzése és beüzemelése történt meg:
 
 
  
 

 A beruházás keretében, humánerőforrás fejlesztés is történt, kollégáink AWI hegesztő tanfolyamon, valamint nyelvi képzésen vettek részt.

 

 A GOP-2.1.1-08 Pályázaton elnyert támogatás segítségével beszerzett gépek jelentős javulást eredményeznek a gyártás során fellépő környezeti terhelésünk tekintetében! Az új gépek kiválasztásánál kiemelten figyeltünk arra, hogy a fajlagos teljesítmény és a hatékonyság növelése mellett, a gépen dolgozók komfortosabb és biztonságosabb körülményeket kapjanak.

 A legjelentősebb eredményt a korábban használt EHT típusú élhajlító berendezés lecserélésével értük el. A 6000 mm munkahosszra képes gépet, egy 2000 mm-es és egy 4000 mm-es munkahosszal rendelkező, Adira gyártmányú gépre cseréltük, melynek közös használata szintén 6000 mm munkahosszt eredményez. A két gép együttes használatához a korábbi gép teljesítményfelvételének 1/3-a elegendő és a fajlagos hidraulikafolyadék felhasználás is 1/3-ára csökkent. Kisebb alkatrészek gyártásánál, ahol nem kell a teljes kapacitást használni, ez a különbség még látványosabb.

 Az újonnan beszerzett gépek mindegyike korszerű, CE irányvonalak szerinti biztonsági berendezésekkel van ellátva. Fénysorompók, automatikusan működő védőpajzsok és utolsó generációs lézersugaras biztonsági rendszer (PLS) védi az üzemeltetőket a sérülésektől, balesetektől. Ezen felül ezeknek a gépeknek a zajterhelése is jóval alacsonyabb, mint a lecserélt gépeké. Az NC vezérelt gépeken a kezelőpult a felhasználó testi adottságaihoz állítható, így téve komfortosabbá a napi munkát.
 A rendkívül precíz gépek jóval kisebb selejtszázalékkal dolgoznak, így itt is csökken a felesleges energiafogyasztás és a hulladék keletkezése.

 Az informatikai területen történő fejlesztéseknél is az az elsődleges célunk, hogy munkánkkal minél kisebb mértékben terheljük a környezetet. Ezért az eszközök és gépek beszerzésénél mindig megvizsgáljuk, hogy hosszú távon milyen hatást gyakorol a felhasználókra és a környezetre. Mindig előnyben részesítjük az olyan megoldásokat, amelyek nem használnak fel a szükségesnél több energiát és amelyeknél a hulladék és károsanyag keletkezése minimális.

 Példa erre az, hogy a PC-k beszerzésénél mindig megvizsgáljuk, hogy a leendő felhasználó munkájához mely konfiguráció illeszkedik a legjobban és szükségtelenül nagy teljesítményű elemet nem építtetünk be. Így alkalmanként azt is elérjük, hogy a szokványos konfigurációk energiafogyasztásának tizedével működő PC-t vásárolunk! Ehhez a törekvésünkhöz illeszkedik, hogy munkacsoportonként, anyag és energiatakarékos, multifunkciós eszközök (nyomtató, fax, lapolvasó) kerültek beüzemelésre, illetve minden CRT monitort a kisebb fogyasztású és a felhasználókra is kevesebb káros hatást gyakorló LCD monitorra cseréltünk.
 

 
  ___________________________________________________________________ 
 

 A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Pályázó neve, címe:
  ALUFE Fémszerkezeti Kft.
8000 Székesfehérvár Seregélyesi út 96.,
adószám: 13806789-2-41

Projekt neve:      Az ALUFE Kft. 2008-2009.évi komplex fejlesztése
Projekt azonosító:     GOP-2.1.1-08/B-2008-0034
Projekt leírás: a projekt keretében cég eszközbeszerzést, információs technológia fejlesztést, piacra jutást és vállalati humán erőforrás fejlesztést valósít meg.                            
Közreműködő szervezet MAG Zrt, (www.magzrt.hu)
Támogató a Nemzeti Fejlesztési ügynökség, (www.nfu.hu)

 
  Nft 

 

 

Felülre

www.alufe.hu, Minden jog fenntartva                                  Impresszum                                      Adatkezelési Szabályzat