MÚLTUNK A JÖVŐNK TÜKRE

 

 
History1
 Az ALUFE Kft. székesfehérvári telephelyén már 1968-ban megkezdték a korszerű alumínium nyílászárók, homlokzati elemek, függönyfalak gyártását – akkor még, mint a FÈMMUNKÀS állami vállalat itteni üzeme.
Ez akkor Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb nyílászáró gyártóüzeme volt.
 A 90-es évek elején az ALUFE Vállalat önállósodott, majd 1993-ban a privatizáció keretében a Rheinhold & Mahla AG, München tulajdonába került. A tulajdonosváltással a cég neve R&M ALUFE Kft-re változott.

 
  Az R&M konszernhez való kapcsolódás széleskörű lehetőségeket nyitott a cég számára a német és nemzetközi piacokon. Számos fontos projekt valósult meg Németországban és külföldön, melyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a cég neve ismertté és teljesítménye elismertté váljon.

 Az R&M-korszak alatt a Rheinhold & Mahla AG projektvállalata, az R&M Intermontage Kft. - a magyar piacon a homlokzattechnika terén vezető szerepet betöltő cégként - szinte valamennyi fontosabb magyarországi létesítmény és számos közép kelet-európai épület kivitelezésében részt vett saját tervező csapatával az ALUFE gyártására építve.

2003. novemberében a FRONTAL HOLDING Rt. megvásárolta az ALUFE Kft-t.
Az új tulajdonosi irányítás alatt sikerült megőriznünk a korábbi évek során kialakult jó üzleti kapcsolatokat külföldi vevőinkkel, ill. számos nagynevű magyarországi és nemzetközi beruházó céggel bővült vevőkörünk.

 A cég tevékenységi köre megmaradt változatlanul napjainkig, ill. bővült komplett mérnöki alumínium – üveg – kő homlokzatok tervezésével, kivitelezésével, vállalkozási tevékenységgel és különböző rekonstrukciós munkák elvégzésével. Tevékenységén belül komplex szolgáltatást nyújt alumínium nyílászárók, függönyfalak, fém, üveg, kő- és kerámia homlokzati burkolatok, üvegtetők, kupolák kivitelezésére. Az alkalmazott technológiák folyamatosan modernizálódtak az évek során.

A XXI. század elejétől az ALUFE a magyar alumínium-üveg homlokzattechnikai piac egyik meghatározó és piacvezető cégévé vált. Ezen kívül sikerült további jelentős nemzetközi kapcsolatokat is kiépítenie, elsősorban az elemes homlokzatok tervezése és gyártása területén.

2003-tól a FRONTAL HOLDING Rt. irányítása alá vonta az R&M korábbi leányvállalatait is, a FRONTAL Intermontage Kft. és az ALUTEAM FRONTAL Kft-t.
Felülre

www.alufe.hu, Minden jog fenntartva                                  Impresszum                                      Adatkezelési Szabályzat